top of page

Creatieve manieren om een brief aan jezelf te schrijven

Soms heb je wel eens de behoefte om even stil te staan bij het leven, heel even bewust worden en reflecteren. Even weg van de online wereld kan soms goed voor ons zijn. Schrijf eens een brief aan jezelf en kijk wat voor inzichten dat kan opleveren. Heerlijk met pen en papier aan de slag gaan en even een momentje helemaal voor jezelf nemen.


Jezelf beter leren kennen kan door een brief aan jezelf te schrijven. Schrijf alle pure gedachtes, verlangens en behoeften op. Stel jezelf open en je zal zien dat het een brief met een persoonlijke boodschap zal worden. Er zijn natuurlijk verschillende vormen en redenen waarom je een brief aan jezelf kunt sturen. Wees niet te streng voor jezelf, er is geen goed of fout!


Een brief aan je jongere zelf

Er zijn een aantal vragen die je aan jezelf kunt stellen bij het schrijven van een brief aan je jongere zelf. Visualiseer je jongere ik. Waar werd je tien jaar geleden blij van? Wat vond je belangrijk? Waar was je bang voor? Waar zag je tegenop? Wat maakte je onzeker? Met wie bracht je veel tijd door? Wat vond je het mooiste aan jezelf? En sta daarna eens stil bij hoe het er nu voor staat met deze punten. Vind je dat je gegroeid bent als mens?


Een brief aan je jongere zelf geeft veel inzichten. Vertel ook in de brief wat je allemaal in die tien jaar daarna hebt gedaan, wat je had verwacht van de toekomst en vertel vooral waar je trots op bent. Het is leuk om verschillende versies te hebben, schrijf om de vijf of tien jaar weer een brief aan jezelf. Je zal zien hoeveel je hebt geleerd in al die jaren.


Een brief aan de toekomstige jij

Het kan ook andersom, een brief aan de toekomstige jij! Wat zijn je wildste dromen? Hoe zie je de toekomst voor je? Wat wil je nog graag leren? Schrijf ook vooral over de persoon die je nu bent. Hierdoor wordt je ook bewust van wie je op dit moment bent, dit is inmiddels het doel van de brief. Stel je oudere zelf de vragen waar je antwoord op zou willen hebben, wellicht kom je door deze vragen te stellen achter heel veel inzichten.


Self love

Een liefdesbrief aan jezelf schrijven is misschien lastig. We zien vaak alle negatieve kanten van onszelf, terwijl we juist vaker naar al onze positieve kanten zouden moeten kijken. Wat waardeer je aan jezelf? Wat maakt jou uniek? Waarin vind jij liefde voor jezelf? Waar ben je het meeste trots op? Wat is je favoriete herinnering aan jezelf? Waar moet je het meest om lachen? Door deze manier leer je om jezelf te waarderen. Schrijf bij het afronden van de brief drie korte termijn en drie lange termijn doelen op voor jezelf.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page