top of page

Gastblog: Onbewust creatief bekwaam?

Soms ben je niet op de hoogte van je eigen skills en moet er eerst iets gebeuren dat je ogen doen opengaan. Er kan iets gebeuren met jezelf, maar er kan bijvoorbeeld ook iets gebeuren in de wereld. En als ik dan bovenstaande even alleen op mijzelf betrek, kan ik wel zeggen dat beide gebeurden.


Jep! De wereld kwam stil te staan en wel door corona. En door die stilstand gebeurde er iets bij mij...... Maar wat dan? Dat gaat even een stuk terug in de tijd. Als akela van een gezin met wel een heel creatieve dochter, hebben haar vader en ik altijd gedacht dat zij veel van haar moeders genen heeft overgenomen, maar het creatieve deel toch echt een erfstuk is van haar vader. Immers haar vader was in een ver verleden striptekenaar en kan alles met zijn handen maken wat hij ziet, een echte kunstenaar. Dus 1 en 1 is twee, dat creatieve van dochterlief, kwam zeker niet bij mij vandaan. Tijd voor creatieve uitspattingen waren er ook niet voor mij, want naast vooral veel werken, gezin, leven lang leren en sport oftewel altijd AAN staan was er gewoon geen tijd om maar enigszins naar de creatieve skills te kijken.


En BAM daar kwam corona. Van altijd AAN staan, altijd onderweg zijn kwamen wij allen thuis te zitten. Hoppa in de OFF modus. En het wonderlijke gebeurde, hoe vraag het mij niet, maar het gebeurde. Ik ging mij richten op het maken van bullet journals en tekenen. En ik lijk er ook nog iets van aanleg voor te hebben. Dus die creatieve skills van mijn dochter heeft zij dus toch ook van haar moeder. Halleluja……


Enfin ik merkte dat ik mijn ei kwijt kon in mijn bullet journals. Niet de bullet journals zoals ik ze de meeste tijd zie, maar gewoon mijn eigen draai aangegeven bullet journals. Zoiets als ‘mijn diary met vooral veel creatieve uitspattingen.’ En daarbij ben je natuurlijk vrij om van alles erin te zetten wat je wilt.


Toen ik hoorde van de Studio Paper proefbox, werd ik super enthousiast. Ook nog wel wat vraagtekens, want ik ben geen knutselaar. Ik houd immers van tekenen en nu ook van schilderen. Knippen en plakken is niet aan mij besteed omdat dat voor mij geen energiegever is. Toch de stoute schoenen aangetrokken en een proef box gekocht. Een duik in het onbekende, I LIKE. By the way, het enthousiasme van deze startende ondernemende meiden van Studio Paper, waarin een start-up in deze huidige tijd die ook nog wordt overschaduwd door Corona, heb ik als zelf ondernemer zijnde, vette respect voor deze girls. Dit gaf ook het extra duwtje om de proefbox te proberen. Try before you Die toch?


Ik ben helemaal om. IK, als geen knutselaar, maar echt een teken/schilder artist. Hoe tof is het dat je in je brievenbus een gezellig pakketje krijgt. De eerste box, deze proefbox reeds ontvangen zaten geweldige items in. Niet zozeer voor mij om deze te verknippen en deze dus te plakken. Met vooral respect voor alle ‘echte’ bullet journals makers. Nope, voor mij zijn die geweldige design kaarten, real eye catchers in mijn huis. Oja, ik moet ook nog even bekennen, dat het stylen van mijn huis, ook één van mijn wel famous skills is. Dan komen deze gave kaarten echt van pas. Ze bezorgen je echt een glimlach op je gezicht. De stickers had ik wat struggels mee, maar Studio Paper heeft verbetering hierin beloofd. En wees wel ‘alle begin is moeilijk’. Altijd goed om te evalueren en bij te stellen. Ik heb deze gebruikt voor mijn herfst bullets. De boekenlegger gebruik ik in mijn leesboek ‘De zeven zussen’. En als ik nu op pad ga, voorzie ik mijzelf van een kek facemask.


Ik word heel blij van zo’n box in mijn brievenbus, een heus cadeautje. Ik heb mij dan ook gewoon ingeschreven voor een abonnement waardoor ik de komende maanden elke maand een box mag ontvangen. Dus elke maand een cadeautje op de mat waar de inhoud een verassing van is en waar je al blij wordt van de verpakking. Bij het openen van de box gaan je brains vanzelf overuren maken om tot allerlei creatieve inspiratie te komen . Want één ding is zeker alle producten van Studio Paper zijn bruikbaar. Dus......Try before you Die 😉


Liefs KEE🍀


199 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page