top of page

Ontmoet de designer: Ellen Verbeek

We zijn trots op alle creatievelingen waar we mee samenwerken! In de Designer-list stellen we elke maand de designer van de box aan je voor. Ontmoet Ellen, de designer van de Dennenboom Box. Wil je meer zien van Ellen? Neem dan zeker een kijkje op haar Instagram pagina!


Ontmoet Ellen

Mijn naam is Ellen, 33 jaar en woon met mijn gezin in Venlo.


Hoe ben je begonnen?

Als kind tekende en knutselde ik vroeger alleen maar aan ons kleine houten tafeltje met mijn zusje. Later werd dat minder, maar ik bleef wel altijd graag creatief bezig. In coronatijd kreeg ik een Apple Pencil cadeau en sinds die tijd teken ik bijna dagelijks. Mijn omgeving zei als snel dat ik er meer mee moest doen en al snel schreef ik me in met mijn eigen bedrijf.


Waarom heb je gekozen voor het ondernemerschap?

Het zorgt ervoor dat ik bezig blijf met mijn grote hobby en tevens mijn vele ideeën die ik de hele dag heb, kan uitwerken. Ik vind het leuk om mezelf te blijven ontwikkelen en ik heb het idee dat dit helemaal op mijn eigen manier kan nu ik mijn eigen bedrijf heb.


Van welk moment deed jij als designer de grootste happy dance ever?

Toch wel van het zien van mijn illustraties op de leukste producten, het geeft me het gevoel dat alles mogelijk is. Langzaam zie ik mijn producten ook in steeds meer winkels, dat maakt het steeds echter allemaal.


Welke invloed heeft de pandemie (positief of negatief) op je gehad in het afgelopen jaar?

Welke invloed heeft de pandemie (positief of negatief) op je gehad in het afgelopen jaar?

Buiten dat ik het niet de meeste positieve periode vond, heb ik mijn grootste hobby tekenen weer herontdekt. En daar ben ik echt ontzettend blij mee! Het is voor mij echt ontspanning.


Hoe is het ontwerpproces van de Dennenboom Box verlopen?

De Dennenboom-Box laat precies zien waar ik voor sta. Ik houd van mensen, samen zijn, en mijn inspiratie haal ik veel uit kinderen. Daar is het vriendenboekje ook een duidelijk voorbeeld van. Verder houd ik van eenvoudige, vrolijke en kleurrijke illustraties. Bij mij moet het altijd eerst even in mijn hoofd rond spoken. Ik ga vooral om me heen kijken en ik kom leuke plaatjes en foto’s tegen. Vervolgens ga ik aan de slag en begin met tekenen. De laatste tijd kom ik wel altijd terug om mijn favoriete kleuren, de kleuren passen altijd en zorgen voor vrolijkheid. Voor de Dennenboom-box heb ik iets meer de donkere kleur gekozen.


Wat was jouw grootste inspiratiebron?

Mijn grootste inspiratiebronnen zijn kinderen, kleuren, maar ook mijn hele omgeving. Je gaat dan op de een of andere manier toch anders naar de wereld kijken. Ik kan van de gekste dingen foto’s maken om te bewaren als inspiratie.


Wat zijn jouw volgende stappen voor nu?

Ellen en zakelijk, dat gaat eigenlijk niet heel goed samen, maar ik heb me toch voorgenomen om dit meer te worden. Ik denk nog te veel vanuit mijn hobby, maar wil ik echt verder, moet ik wat meer zakelijker durven zijn.


Welke eigenschappen zijn onmisbaar als illustrator?

Vooral doen, niet te veel denken en niet te streng zijn voor jezelf. Het hoeft bijvoorbeeld qua verhoudingen niet altijd te kloppen. Verder vooral om je heen kijken en genieten van de wereld om je heen! Illustreren laat je anders naar de wereld kijken.


Heb je nog een tip aan lezers die voor zichzelf willen beginnen?

Gewoon doen!


Waar kunnen mensen je vinden?

Ik ben voornamelijk actief op Instagram @door.ellen en binnenkort lanceert mijn website.
41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page