top of page

Ontmoet de designer: Marije Wielenga

We zijn trots op alle creatievelingen waar we mee samenwerken! In de Designer-list stellen we elke maand de designer van de box aan je voor. Ontmoet Marije, de designer van de Hygge Box. Wil je meer zien van Marije? Neem dan zeker een kijkje op haar website!
Wie ben je?

Hoi! Ik ben Marije, ik ben 18 jaar oud en ik ben Industrieel Ontwerpen student aan de TU Delft. Ook heb ik mijn eigen bedrijf, Studio Maline, met (kerst)kaarten en andere stationery.


Hoe ben je begonnen?

Sinds kleins af aan teken en schilder ik al heel veel. Toen ik iets ouder werd begon ik met illustreren, vooral met aquarel en gouache. Hierna ben ik ook digitaal gaan tekenen en producten gaan ontwerpen. Ik schreef altijd al ‘Maline’ onder al mijn illustraties. Dit is een combinatie van Marije en Aline, mijn volledige naam. Daarom heet mijn bedrijf nu ook Studio Maline :).


Waarom heb je gekozen voor het ondernemerschap?

Op een gegeven moment vroegen vrienden en familie soms of ik iets voor hen kon illustreren als cadeautje. Ook ontwierp ik elk jaar kerstkaarten om zelf te versturen. Ik wilde mijn illustraties graag delen met meer mensen, dus daarom wilde ik graag mijn eigen bedrijfje starten. Ik kreeg in mijn examenjaar de kans om als profielwerkstuk een bedrijf te starten, dus toen ben ik Studio Maline begonnen!


Van welk moment deed jij als designer de grootste happy dance ever?

Het moment dat ik mijn eerste bestellingen kreeg bij mijn kerstcollectie vorig jaar! Ik vond het mega leuk om te zien dat mensen echt iets wilde kopen wat ik had ontworpen. En natuurlijk het moment dat ik de Studio Paper box voor het eerst zag :).


Welke invloed heeft de pandemie (positief of negatief) op je gehad in het afgelopen jaar?

Tijdens de pandemie heb ik mijn eerste iPad gekocht met daarbij Procreate, ik had veel tijd om te oefenen met tekenen, een eigen stijl te ontwikkelen en producten te ontwerpen. Dat heeft ertoe geleid dat ik mijn eigen bedrijf ben gestart, dus eigenlijk was de pandemie voor Studio Maline positief, haha.


Hoe is het ontwerpproces van het ontwikkelen van deze collectie verlopen?

Ik ben begonnen met bedenken wat voor illustraties ik vond passen bij de maand december. Ik wilde iets winters en knus ontwerpen, dus heb ik samen met Studio Paper voor het thema ‘Hygge’ gekozen. Ik ben begonnen met het illustreren van de poster, en heb deze illustraties toegevoegd aan de andere producten.


Wat was jouw grootste inspiratiebron?

Voor deze box was mijn grootste inspiratiebron mijn eigen kamer! In mijn kamer hangen plankjes met daarop plantjes, kaarsen en boeken, die je ook terug ziet op de poster.


Wat zijn jouw volgende stappen voor nu?

Op dit moment heb ik nieuwe kerstkaarten online gezet en ben ik nieuwe producten aan het ontwerpen. Ik wil graag mijn webshop aanvullen met meer stationery!


Welke eigenschappen zijn onmisbaar als illustrator?

Ik denk dat het belangrijk is om als (beginnende) illustrator flexibel en natuurlijk creatief te zijn. Het is soms lastig om te illustreren wat mensen graag vast willen leggen, en dit combineren met je eigen stijl. Je moet soms creatieve oplossingen bedenken als er iets mis gaat met je site, de papierprijzen omhooggaan of er een misdruk is.


Heb je nog een tip aan lezers die voor zichzelf willen beginnen?

Begin klein! Ik ben begonnen met drie kerstkaarten. Aan het begin zal je tegen wat dingen aanlopen, en dan is het fijn als je niet teveel producten hebt. En maak gebruik van sociale media, zet foto’s van je producten op Instagram, zo kan je nieuwe mensen bereiken!


Waar kunnen mensen je vinden?

Op mijn instagram @studio_maline of op mijn website. Stuur gerust een DM of een berichtje via de contact pagina van mijn site als je vragen hebt!


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page