top of page

Ontmoet de designer: Marlies van Zoomeren

We zijn trots op alle creatievelingen waar we mee samenwerken! In de Designer-list stellen we elke maand de designer van de box aan je voor. Ontmoet Marlies, de designer van de Eropuit Box. Wil je meer zien van Marlies? Neem dan zeker een kijkje op haar Instagram pagina!


Ontmoet Marlies!

Ik ben Marlies van Zoomeren, moeder van 3 mooie meiden, met een superman Rudy en een enorm creatief hoofd. Met mijn gezin woon ik op een prachtig vrij plekje in de Achterhoek. We zijn met een grote verbouwing bezig, om onze droomplek midden in de natuur aan de rand van het dorp Steenderen te realiseren.


Hoe ben je begonnen?

Na ruim 16 creatieve werkervaringsjaren (interieurontwerp en styling) wilde ik meer tijd om mijn eigen ideëen uit te werken en mijn eigen tijd bepalen. Ik zag allerlei mogelijkheden en besloot de stap te nemen om volledig zelfstandig te gaan werken. Op dit moment werk ik voor verschillende bedrijven in de interieurstyling, werk ik aan portretillustraties, mijn eigen kaartencollectie, dessins, en creatieve illustraties op aanvraag.


De vrijheid van het ondernemerschap geeft heel veel mogelijkheden, vooral voor een creatief hoofd. Je eigen werkweek bepalen, eigen keuzes maken in het ontwerpproces en jezelf laten inspireren door wat jij nodig hebt op dat moment. Dat werkt voor mij het allerbeste.Op welk moment deed jij als illustrator de grootste happy dance ever?

De grootste happy dance ever ?!?! Mogen het meerdere happy dances zijn? :)


  • Toen ik de Studio Paper box zag van de maand juli!

  • Als ik een familieportret getekend heb, en de desbetreffende familie een traantje wegpinkt bij het eindresultaat.

  • Als ik een spontaan idee heb - gris mijn schetsboek uit de tas - krabbel het op papier - en het blijkt ineens goed te zijn – klaar voor gebruik.

  • In de ariadne@home terrecht komen met mijn illustraties – en de happy dance doen voor het tijdschriftenvak ik de supermarkt.

En er komt nog een happy dance momentje aan: ik breng samen met een schrijfster een kinderboekje uit! Hopelijk rond de herfst in de winkels.


Welke invloed heeft de pandemie (positief of negatief) op je gehad in het afgelopen jaar?

De pandemie heeft een positieve invloed gehad. Het deed mij meer stil staan bij wat nu echt belangrijk voor ons gezin is. Wij waren net verhuisd naar onze droomplek, hadden (en hebben) genoeg om handen, en genieten van de natuur en ruimte om ons heen. Ik maak nu bewustere keuzes, wat is belangrijk, en wat hebben we als gezin op dat moment nodig.


Hoe is het ontwerpproces van de Eropuit Box verlopen?

Het ontwerpproces verliep heel vloeiend, wat wel vaker het geval is met aquarel. Wetende dat de box in juli uit zou komen, denkend aan wat ik fijn en mooi vind. Met slippers, eropuit in de natuur. Kijkend om je heen, naar al het moois en kijken wat er op het papier ontstaat.


Wat zijn jouw volgende stappen na de zomer?

Na de zomer ga ik weer verder met prachtige illustratie- en stylingklussen en gas geven op het kinderboekje wat al veel te lang op het schap ligt. En vooral keihard genieten van ons gezin, de grote verbouwing en alles wat komen mag.


Welke eigenschappen zijn onmisbaar als illustrator? Als illustrator moet je creatief zijn en flexibel. Mijn illustratiewerk voelt als mijn dagboek. Heel persoonlijk. Dit maakt mij kwetsbaar in mijn werk. Dit is tegelijkertijd ook het mooie! Als je dicht bij jezelf blijft verkoopt jouw product zich vanzelf.


Heb je nog een tip aan lezers die voor zichzelf willen beginnen?

Als je iets echt wil, en al een lange tijd voor ogen hebt moet je niet wachten tot het juiste moment, je moet het gaan doen!


Gewoon springen, en tijdens de val de parachute bouwen. Dat werkt bij mij het beste, want dan moet je wel.


Waar kunnen mensen je vinden?

Als je me zoekt, onderstaand:

www.illustreken.com

Instagram: @illustreken.marlies

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page