top of page

Ontmoet de designer: Mirthe Illustration

We zijn trots op alle creatievelingen waar we mee samenwerken! In de Designer-list stellen we elke maand de designer van de box aan je voor. Ontmoet Mirthe, het gezicht achter Mirthe Illustration en de designer van de Forest Box. Wil je meer zien van Mirthe? Neem dan zeker een kijkje op haar Instagram pagina!


Ontmoet Mirthe!

'Hoi! Ik ben Mirthe en ik ben zeventien jaar.'


Hoe ben je begonnen?

'Ik teken eigenlijk al mijn hele leven, maar ik ben op mijn veertiende begonnen met mijn tekeningen op Instagram te plaatsen. Vanaf dat moment ben ik begonnen met het vullen van schetsboekje na schetsboekje, en ongeveer twee jaar later kreeg ik mijn eerste opdrachten om (kerst)kaartjes te ontwerpen.'


Op welk moment deed jij als illustrator de grootste happy dance ever?

'Ik deed een super grote happy dance toen ik het resultaat van de box zag. Zo blij mee! Ik vond het echt fantastisch om te zien hoe al mijn designs op de producten te zien zijn en hoe alles mooi bij elkaar in de box zit. Elke keer als ik de box weer open maak doe ik toch weer een kleine happy dance.'


Welke invloed heeft de pandemie (positief of negatief) op je gehad in het afgelopen jaar?

'De pandemie was natuurlijk super vervelend. Vooral op sociaal vlak had ik mij de afgelopen jaren toch wel anders voorgesteld. Maar als we het positief bekijken, dan heb ik de afgelopen jaren veel tijd gehad om te tekenen, te schilderen en andere creatieve dingen te doen. Tijdens de eerste lockdown had ik bijvoorbeeld een paar uurtjes online les en daarna was ik al uit. Ik had in deze periode zoveel tijd om te tekenen, dat was echt fantastisch. Ik denk dat ik hierdoor ook extra vooruit ben gegaan in wat ik kan als illustrator.'


Hoe is het ontwerpproces van de Forest Box verlopen?

'Ik wilde voor deze box iets ontwerpen dat een beetje aansloot op het thema valentijnsdag, maar ook weer niet te veel, waardoor het cliché over zou komen. Ik ben begonnen met heel veel te schetsen met dit thema in mijn achterhoofd, hierdoor ben ik op het idee gekomen om voor deze collectie op dieren te focussen. Met dit idee ben ik verder gegaan en één voor één kwamen al mijn ideeën tot leven.'


Wat is jouw grootste inspiratiebron?

'Het is moeilijk om te zeggen wat mijn grootste inspiratiebron is. Ik denk dat ik uit heel veel verschillende dingen inspiratie haal zoals de natuur, mijn hobby's, of andere dingen die ik tegenkom in mijn dagelijks leven'

Wat zijn jouw volgende stappen na het behalen van je VWO diploma?

'Ik blijf in ieder geval heel veel tekenen en wil Mirthe Illustration verder uitbreiden en meer leuke producten gaan verkopen! Wat ik precies wil gaan studeren weet ik nog niet, dus dat is iets wat ik voor het behalen van mijn VWO diploma ga proberen uit te zoeken. Anders neem ik eerst een tussenjaar om dit verder uit te zoeken.'


Heb je verder nog dromen of ambities?

'Ik zou heel graag ooit een boek illustreren en ik zou ook nog heel graag zelf stickers willen ontwerpen!'


Heb je nog een tip aan lezers die als illustrator willen beginnen?

'Mijn tip is om gewoon lekker veel te tekenen en te maken wat je leuk vind. Oefening baart kunst! :) Wanneer je blij bent met je werk kun je het op instagram plaatsen als je dat wilt. Voel je niet verplicht om alles wat je maakt te delen en onthoud dat het vooral leuk moet blijven natuurlijk!'


Waar kunnen mensen je vinden?

'Mensen kunnen mij vinden op instagram op @mirthe_illustration. Hier plaats ik regelmatig tekeningen, verkoop ik leuke kaartjes en kun je me bereiken voor opdrachten of samenwerkingen. Ik ben van plan om, wanneer ik mijn following op Instagram verder heb uitgebreid, ook een eigen website te maken.'


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page