top of page

Ontmoet de designer: Nicky Groenewegen


We zijn trots op alle creatievelingen waar we mee samenwerken! In de Designer-list stellen we elke maand de designer van de box aan je voor. Ontmoet Nicky, de designer van de Moon Box. Wil je meer zien van Nicky? Neem dan zeker een kijkje op haar Instagram pagina!


Ontmoet Nicky

Mijn naam is Nicky Groenewegen, een 23 jarige allround creatieveling geboren en getogen in Aalsmeer! Nu al een tijdje bezig met mijn eigen

grafische onderneming & daarnaast ook al meer dan een jaar werkzaam als Interieur Architect.


Hoe ben je begonnen?

Laten we zeggen: een uit de hand gelopen hobby haha! Tijdens mijn studie ben ik begonnen met het maken van een illustratie van mijzelf in Illustrator. Hier kreeg ik zoveel positieve reacties op dat ik langszaam opdrachten voor vrienden en bekenden ben gaan aannemen. Op instagram ben ik toen een pagina gestart en zo is het balletje gaan rollen. Na een tijdje heb ik mijn eerste iPad aangeschaft en sindsdien kan ik niet meer zonder en zit ik niet meer stil.


Waarom heb je gekozen voor het ondernemerschap?

Ik heb nooit bewust gekozen om een eigen ondernemer te worden, maar ben er echt ingerold door te doen wat ik leuk vind. Dat maakt het natuurlijk extra bijzonder, omdat ik met mijn hobby mensen blij maak & zo een leuk extra’tje verdien. Ik geloof altijd heel erg dat het leven loopt zoals het moet lopen, zo ook in dit geval!


Op welk moment deed jij als illustrator de grootste happy dance ever?

Als ik moet kiezen is dat misschien wel het moment van het inschrijven bij de KVK. Dat voelde zó als een positieve stap in de toekomst. Daarnaast doe ik elke keer een happy dance bij het krijgen en maken van bijzondere en mooie opdrachten. De positieve en lieve reacties die ik krijg geven mij erg veel

energie!


Welke invloed heeft de pandemie (positief of negatief) op je gehad in het afgelopen jaar?

Naast dat je veel thuis zat en dus meer tijd had om aan opdrachten te werken, gaf het mij ook wel een kans om na te denken over de toekomst. Dat heeft voor mij positief uitgepakt. Een negatief aspect is dat je soms wel uit je bubbel moet komen om nieuwe creativiteit op te doen, en dat was door de pandemie niet altijd even makkelijk!


Hoe is het ontwerpproces van de Moon Box verlopen?

In het begin was ik erg zoekende naar een rode draad. Je gaat nadenken over jezelf als ontwerper, wie je bent en waar je voor staat. Dat wil je zo veel mogelijk in één box zien te krijgen. Door te sparren met de meiden van Studio Paper hebben we goede keuzes kunnen maken en is het een ontzettend mooi geheel geworden.


Wat was jouw grootste inspiratiebron?

De natuur, vrouwlijke lichamen, interieur. Dit thema is dan ook duidelijk terug te zien als rode draad in de box.


Wat zijn jouw volgende stappen voor nu?

Ik ben hard aan het werk aan een uitbreiding van mijn bedrijf. Zo komt er binnenkort een website online waar alles te bestellen is, maar ook met nieuwe diensten die ik ga aanbieden. Ik ga daarnaast verder door als interieur

ontwerpster waarin ik net zo hoop te groeien als met mijn eigen business!


Welke eigenschappen zijn onmisbaar als illustrator?

Natuurlijk creativiteit, maar voornamelijk passie. Ik denk dat deze twee de golden combi zijn om je eigen succes te worden. Soms moet je een stapje terug doen om weer 3 stappen verder te komen. Zelfreflectie is erg belangrijk

om verder te komen en je doelen te behalen.


Heb je nog een tip aan lezers die voor zichzelf willen beginnen?

Soms moet je niet denken maar gewoon doen. Begin ergens en wees trots op jezelf. Wees je eigen succesverhaal, stel doelen op en werk hier stapje voor stapje naartoe. Ga vooral ook sparren met je familie, beste vrienden of partner.


Waar kunnen mensen je vinden?

Voorlopig kun je mij alleen nog vinden op instagram @ng.illustrations. Maar houd mijn pagina in de gaten, want binnenkort lanceert mijn website en daar zal een leuke actie aan gepaard gaan!


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page