top of page

Ontmoet de designer: Paintwoodz

We zijn trots op alle creatievelingen waar we mee samenwerken! In de Designer-list stellen we elke maand de designer van de box aan je voor. Ontmoet Stephanie, het gezicht achter Paintwoodz en de designer van de Care Box. Wil je meer zien van Stephanie? Neem dan zeker een kijkje op haar Instagram pagina!


Ontmoet Stephanie!

'Hi! Ik ben Stephanie van Paintwoodz. Ik ben momenteel 20 jaar en studeer Mediavormgeving aan het Deltion College. Als je mij kent, dan weet je dat ik altijd mega enthousiast en gedreven ben. En natuurlijk heel creatief! Ik zit al in mijn laatste jaar en ga hierna nog verder studeren aan de kunstacedemie in Zwolle voor de opleiding Docent beeldende kunst. Ik heb altijd al een passie gehad voor kunst en sinds ik klein was teken ik al. Ik vind kunst een manier om jezelf te uiten op diverse manieren. Kunst maken is een plek voor mij om helemaal zen en gelukkig te worden! Ik heb veel interesse in de oude kunst zoals in de 17e eeuw. Geef mij een boek en een kopje thee, dan ben ik helemaal happy :)

Daarnaast werk ik met heel veel plezier al twee jaar bij Brothersjeans, een kledingwinkel, waar ik mijn passie voor fashion goed kan combineren .'Hoe ben je begonnen?

'Ik begon Paintwoodz omdat ik een keer als opdracht van mijn zus een persoonlijke illustratie heb gemaakt. Uiteindelijk werd deze illustratie gedeeld op Instagram en ontstonden veel vragen wie de illustrator was en waar zo'n print besteld kon worden. Uiteindelijk kwamen mensen erachter dat ik de illustratie gemaakt had en kreeg ik een aantal opdrachten binnen. Toen besloot ik om het officieel te gaan doen en heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.'


Waarom heb je gekozen voor het ondernemerschap?

'Omdat ik een heel gedreven persoon ben met veel ambitie. Ik wilde altijd al wel wat doen voor mezelf en toen ik ineens zoveel aanvragen kreeg, dacht ik, why not!'


Op welk moment deed jij als ondernemer de grootste happy dance ever?

'Oeeeeh! Dan moet ik even hard denken. Ik denk toch de samenwerking met Studio Paper. Ik vond het een mega leuk project en kon lekker mijn creative brein hier op los gaan!'


Welke invloed heeft de pandemie (positief of negatief) op je gehad in het afgelopen jaar?

'Ik heb diverse dingen gemerkt. Ik had aan het begin van de pandemie een vaste routine: school - thuis komen - sporten - werken - slapen en dan bleef dat zich elke week herhalen. Toen door Corona mijn routine niet meer hetzelfde werd, merkte ik dat die routine eigenlijk wat saai begon te vinden. Ik heb veel geleerd van deze periode en merk nu dat ik echt dingen ben gaan doen die mij gelukkig maken en niet meer dingen doe die ik niet leuk vind. Ik haal nu bijvoorbeeld zoveel meer energie uit mijn dag!'


Hoe is het ontwerpproces van de Care Box verlopen?

'Als je mij kent, dan weet je dat ik met projecten echt alle kanten op kan gaan. Vaak heb ik genoeg ideeën en eigenlijk ook te veel, tot op het punt dat ik niet goed kan kiezen voor welk idee ik wil gaan. Ik had een heel plan bedacht voor deze collectie, maar het originele plan heb ik uiteindelijk veranderd naar de ontwerpen die ik nu gemaakt heb. Ik ben erg trots op de producten in de box.'


Wat is jouw grootste inspiratiebron?

'Ik haal mijn inspiratie vooral uit diverse kunstenaars die mij inspireren. Zo vind ik de franse minimale stijl heel erg tof, maar ook mijn mentor heeft mij geinpsireerd. Ik heb een tijd op een kunstenaarvereniging gezeten waar we elke week op de donderdagavond model gingen tekenen. Helaas moest ik daar stoppen en ik kan niet wachten om daar terug te gaan. Mijn mentor werkt vaak met inkt en simpele lijnen.'

Wat zijn jouw volgende stappen?

'Ik ben van plan na de zomer te gaan starten met mijn nieuwe opleiding, Docent beeldende kunst. Daarnaast heb ik wat meer tijd voor Paintwoodz en ben ik van plan om ook daar meer voor te gaan doen.'


Welke eigenschappen zijn voor jou onmisbaar als ondernemer?

'Motivatie en passie! Als je ook niet enthousiast bent en gelukkig met je onderneming, dan verlies je sneller de passie ervoor.'


Heb je nog een tip aan lezers die voor zichzelf willen beginnen?

'Veel research doen! En natuurlijk ervaring opdoen, je leert vaak het meest door het te doen. Ik heb er zelf ook het meeste van kunnen leren door meer ervaring op te doen, zo heb ik geleerd wat ik wel en niet moet doen. Natuurlijk ga je fouten maken, die verkom je niet, maar denk eraan dat je er dan zoveel van leert! Ik ben al vaak de fout ingegaan, maar het maakt mij als ondernemer ook weer sterker door te leren van mijn fouten en mezelf te blijven ontwikkelen :).'


Waar kunnen mensen je vinden?

'Je kunt mij vinden via instagram @paintwoodz. Wil je nu meer zien van mij, check dan even @stephieoswk, waar ik al mijn privé avonturen deel. Ben je ook nieuwsgierig naar mijn werk bij Brothersjeans? Ga dan naar @brothersjeans.'


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page