top of page

Ontmoet de designer: Pieckfijn Design

We zijn trots op alle creatievelingen waar we mee samenwerken! In de Designer-list stellen we elke maand de designer van de box aan je voor. Ontmoet Dagmar, het gezicht achter Pieckfijn Design en de designer van de Merry Box. Wil je meer zien van Dagmar? Neem dan zeker een kijkje op haar Instagram pagina!


Ontmoet dagmar!

'Ik ben Dagmar, 24 jaar, grafisch vormgever en illustrator.'Hoe ben je begonnen?

'Als kind was ik eigenlijk altijd al aan het tekenen. Toen ik een studie moest kiezen, wilde ik heel graag iets creatiefs doen maar ook nieuwe dingen leren. Zo ben ik uiteindelijk een grafische studie gaan volgen. Na die studie bleef het illustreren mij roepen en heb ik ervoor gekozen om ook een opleiding te volgen aan de kunstacademie in de richting van illustratie. Door mijn gehele schoolperiode ben ik bezig geweest met opdrachten maken. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik vorig jaar mijn eigen bedrijf ben begonnen; om dit op een serieuzere manier uit te kunnen breiden.'

Waarom heb je gekozen voor het ondernemerschap?

'Ik vind het super leuk om zo veel mogelijk verschillende dingen te kunnen doen en maken. Met mijn eigen bedrijf behoud ik de vrijheid om te kiezen wat ik doe en hoe ik dat doe.'


Op welk moment deed jij als ondernemer de grootste happy dance ever?

'Binnenkort ga ik mijn eerste muurschildering maken; iets wat ik stiekem al heel lang wilde doen. Ik ben heel benieuwd hoe mijn manier van illustreren zich vertaalt naar dit medium. Ik heb veel vrijheid gekregen voor eigen ideeën binnen deze opdracht, dus ik ben echt excited voor het eindresultaat.'


Welke invloed heeft de pandemie (positief of negatief) op je gehad in het afgelopen jaar?

'Omdat ik afgelopen jaar ben afgestudeerd, heb ik wel te maken gehad met de negatieve kant van de pandemie. Zo had ik weinig contacturen met medeleerlingen en leraren, en ook was ik beperkt in het gebruik van fotostudio’s en andere ruimtes op school. Toch heeft het op mij als bedrijf denk ik niet zo heel veel negatieve invloed gehad; ik heb veel tijd gehad om na te denken over mijn bedrijf; en wat ik er precies mee wilde. Ook heb ik bepaalde projecten kunnen starten doordat ik meer tijd overhad dan ik normaal zou hebben.'


Hoe is het ontwerpproces van de Merry Box verlopen?

'Toen ik hoorde dat ik de kerstbox mocht maken ben ik meteen een moodboard gaan maken. Daarna heb ik met de meiden van Studio Paper besproken wat de producten zouden worden voor in de box, en hebben we het moodboard samen bekeken. Ik ben daarna digitaal gaan tekenen. Daarbij heb ik vooral eerst goed gekeken naar mijn kleurenpalet, omdat ik een bepaalde sfeer wilde neerzetten die bij de kerst zou passen. Ik werk vrij vaak digitaal; dan kan ik meteen goed zien hoe de kleuren bij elkaar passen. Later heb ik sommige bestanden nog moeten omzetten zodat we de (hele toffe!) goudfolie kaartjes konden laten drukken.'


Wat is jouw grootste inspiratiebron?

'Ik word vaak geïnspireerd als illustraties, of andere beelden een bepaalde sfeer overbrengen. Voor mijn eigen werk kijk ik ook heel vaak naar teksten voor inspiratie; boeken, quotes of songteksten. Hier krijg ik enorm veel ideeën van waar ik dan bijvoorbeeld een illustratie bij maak. Voor deze collectie ben ik dicht bij mezelf gebleven en heb ik gemaakt wat ik zelf graag zou willen zien in een kerstbox.'

Wat zijn jouw volgende stappen?

'Ik zou graag mijn eigen illustraties en ontwerpen willen verkopen en een webshop beginnen. Ook zou ik het tof vinden om in opdracht te illustreren; trouwkaarten, geboortekaarten, boeken, portretten. Ik hou echt van veelzijdigheid en kijk uit naar een gevarieerd portfolio.'


Welke eigenschappen zijn voor jou onmisbaar als ondernemer?

'Ik denk dat je meedenkend moet zijn, zorgen dat alles wat je maakt precies klopt bij de wensen van een klant, of zelfs een stapje daarboven.'


Heb je nog een tip aan lezers die voor zichzelf willen beginnen?

'Zoek projecten uit die je leuk vindt, en begin. Als er bepaalde aspecten zijn die je moeilijk lijken, focus je dan op wat je wel al kunt, en leer ‘achter de schermen’ bij hoe je jezelf kunt verbeteren. Het is vooral gewoon doen; veel lijkt moeilijk of eng in het begin, maar door dingen gewoon te gaan doen en aan te pakken leer je ontzettend veel en snel. Wat ik voor mezelf nog altijd als tip heb; niet elk creatief project hoeft online gegooid te worden, maak ook dingen gewoon omdat het leuk is om dingen te maken.'


Waar kunnen mensen je vinden?

'Je kunt mij vinden op Instagram @pieckfijndesign

Aan mijn website wordt nog hard gewerkt, maar deze zal binnenkort helemaal online staan. Als je me persoonlijk iets wilt vragen kun je mij mailen; dagmar@pieckfijn.com'23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page