top of page

Ontmoet de designer: Rani Temmink

We zijn trots op alle creatievelingen waar we mee samenwerken! In de Designer-list stellen we elke maand de designer van de box aan je voor. Ontmoet Rani, de designer van de Ontmoeting Box. Wil je meer zien van Rani? Neem dan zeker een kijkje op haar Instagram pagina!


Hoi! Kan je ons iets over jezelf vertellen?

Hi! Ik ben Rani, 29, geadopteerd uit India, opgegroeid in Egypte, België en India voordat ik naar Nederland kwam om te studeren. Ik hou van reizen, verschillende culturen ontdekken en ben erg nieuwsgierig naar mensen. Welke verhalen verschuilen zich achter een persoon, wat zijn hun drijfveren, welke gekke belevenissen heeft deze persoon meegemaakt en wat kan ik daarvan leren en implementeren in mijn eigen leven.


Hoe ben je begonnen met je bedrijf en waarom heb je gekozen voor het ondernemerschap?

Alhoewel de covid lockdowns in 2020 niet mijn eerste lockdowns waren, waren het wel de langste. Mijn fulltime-baan werd in één keer 8 uur per dag achter een scherm zitten, ik merkte al gauw dat ik een creatieve uitlaatklep nodig had. Ik hou van creatief bezig zijn met mijn handen maar heb het illustreren jaren weggeschoven, ik vond dat ik dat niet kon. Om mijn mentale gezondheid een boost te geven ben ik begonnen met experimenteren met de materialen die ik in huis had.


Ik heb vaak te maken met vooroordelen en ben sinds jongs af aan al bezig met impact creëren op maatschappelijke onderwerpen als armoede, inclusie en diversiteit en later mentale gezondheid. In de beginfase van het illustreren keek ik vaak naar toffe illustraties van anderen ter inspiratie. Allemaal heel mooi, maar ik herkende mezelf, mijn familie en vrienden er vaak niet in. Het gebrek aan inclusieve en diverse illustraties heb ik gecombineerd met mijn impact gedreven houding en zo is RAANII ontstaan.


Wat vind je het leukst om voor je bedrijf te doen?

Ik vind het ontzettend leuk om met anderen die streven naar meer inclusie en diversiteit samen te werken. Het gaat namelijk niet alleen over ethniciteit en gender. Het gaat ook over gehandicapten, gezinssamenstellingen, eenzaamheid, autisme, onderwijs, enz. Zo krijg ik regelmatig verzoeken van mensen vanuit verschillende disciplines met een leuk idee of project waarvoor ze illustraties nodig hebben. Door samen onze krachten te bundelen komen we tot iets krachtigs. Daarnaast vind ik bestellingen inpakken een hele leuke bezigheid die mij in een zen-modus brengt. Heerlijk om ’s avonds te doen!


Door welk moment of gebeurtenis deed je als designer een happy dance?

De eerste wholesale bestelling blijft toch wel bijzonder. Dat moment waneer je eigen illustraties en producten in een échte winkel liggen! En dat ik daar ook écht maatschappelijke impact mee kan maken – daar doe ik het voor! Recent heeft ook een droombedrijf contact opgenomen met mij. Dat was ook wel een moment dat ik dacht van WOW, té gek! Binnenkort meer hierover...


Ik vind het ook héél bijzonder dat wanneer ik me kwetsbaar opstel over een onderwerp dat onderbelicht is op social media, er vervolgens veel lieve berichten binnenstromen van herkenning en dankbaarheid dat ik het deel. Dan heb je toch het idee dat je iemand daar mee helpt. Ik geloof ook heel erg in de quote: As one person I can not change the world, but I can change the world of one person. – Paul Shane Spear


Hoe is het ontwerpproces van jouw box verlopen? Waardoor liet je je inspireren?

Ik ben begonnen met nadenken over welke impact ik wilde maken met de box. Ik zou graag willen dat we af en toe uit onze bubbel komen en meer nieuwsgierig zijn naar de wereld en de mensen om ons heen. Zonder vooroordelen! Als er één ding is dat we namelijk gemeen hebben is dat we allemaal mens zijn en dus eigenlijk niet zo veel van elkaar verschillen. Onafhankelijk je huidskleur, geloof, of handicap ervaren we dezelfde momenten. Bijvoorbeeld teleurstelling, verliefdheid, verdriet, enthousiasme, overwinning. Maar we doen ook allemaal boodschappen, wandelen met een hond, of horen/zien iets wat ons doet lachen of inspireren. Iets gemeenschappelijk hebben verbindt mensen. De boodschap van nieuwsgierig zijn wou ik graag vertalen in de box.


Uiteraard moest ik het thema mentale gezondheid ook terug laten komen. Soort van nieuwsgierigheid naar jezelf. Uit die spiraal van negatieve gedachte’s komen en een situatie van een ander perspectief bekijken. Maar hoe? Vanzelfsprekend en de rode draad is dat het voor mij belangrijk is dat iedereen zich kan herkennen in mijn illustraties onafhankelijk je huidskleur, gezinssamenstelling, handicap, of persoonlijkheid. De combinatie van die verschillende elementen en thema’s heb ik proberen te vertalen in de stationery box.


Wat zijn jouw volgende stappen als ondernemer?

Het lijkt met leuk om nog meer samenwerkingen aan te gaan met andere individuen en organisaties die impact willen maken. Daarnaast komen er nog meer ontwerpen voor wenskaarten en art prints en een aantal andere producten!

Heb je een tip voor lezers die als designer aan de slag willen? Wat heb je nodig om te starten?

  1. Als je net als ik naast je full-time baan begint, maak bewust tijd vrij in je agenda om te oefenen en dingen uit te zoeken. (Voor mij meestal ’s avonds)

  2. Begin met wat je hebt maar wees niet bang om te investeren in bijv. materialen of een betere printer. Het is logisch dat je in het begin meer uitgaven hebt dan inkomsten. Je leert wat wel en niet voor jouw werkt en uiteindelijk verdient zich het allemaal terug.

  3. Blijf dicht bij jezelf en vergelijk niet met anderen


Waar kunnen we jou vinden? En waarvoor ben je te benaderen?

Voor (gepersonaliseerde) inclusieve en diverse illustraties op papierwaren kun je terrecht op www.raanii.eu. En heb je een leuk idee of project en zoek je illustraties met impact? Lijkt het me super tof om te kijken wat ik voor je kan betekenen en we samen neer kunnen zetten. Stuur gerust een berichtje op instagram of e-mail naar contact@raanii.eu

Bestel de box hier. Wil je meer zien van RAANII? Kijk dan op haar website of Instagram.

72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page