top of page

Ontmoet de designer: Sebastian van den Berg

We zijn trots op alle creatievelingen waar we mee samenwerken! In de Designer-list stellen we elke maand de designer van de box aan je voor. Ontmoet Sebastian, de designer van de Stay-a-while Box. Wil je meer zien van Sebastian? Neem dan zeker een kijkje op zijn Instagram pagina!


Ontmoet Sebastian!

Mijn naam is Sebastian van den Berg, ik ben 30 jaar en freelance grafisch ontwerper met een hang naar illustratief werk.


Hoe ben je begonnen?

Als 17-jarige ben ik, vanwege geen idee hebbende van wat ik zou willen doen - behalve acteur worden - als back-up een opleiding aan het SintLucas in Boxtel begonnen. Hier is het creatieve zaadje eigenlijk een beetje tot bloei gekomen. Ik heb uiteindelijk na twaalf jaar - na twee opleidingen en een aantal jaar voor een baas gewerkt te hebben - gekozen om een eigen bedrijf te beginnen naast mijn werk. Hierin kan ik volledig mijn creatieve ei kwijt: Forever Never.Op welk moment deed jij als illustrator de grootste happy dance ever?

Ik denk dat ik elke keer als ik mijn eigen werk zie hangen ik toch een kleine happy dance doe. Er is niet echt een specifiek moment waar ik van zeg 'Dit is het beste moment tot nu toe geweest'. De stay-a-while-box-samenwerking met Studio Paper is zeker één van deze happy momenten.


Welke invloed heeft de pandemie (positief of negatief) op je gehad in het afgelopen jaar?

De pandemie heeft mentaal wel wat rust gebracht, maar er moest ook gewoon gewerkt worden. Ik vond het eigenlijk allemaal wel prima. Ik heb me door de coronacrisis niet negatief laten beïnvloeden. Ik besloot om in deze periode te denken over wat ik wil doen als ontwerper en hoe Forever Never zich zou moeten gaan profileren.


Hoe is het ontwerpproces van de Stay-a-while Box verlopen?

De Stay-a-while Box is qua ontwerpproces alle kanten op gevlogen. Het thema mei linkte mij meteen aan zomer en lente en alle vogels die eieren leggen, maar dat is niet wat ik interessant vond. Ik heb uiteindelijk gekozen om het meer in de mythes te zoeken. De mythe van Persephone en Demeter vond ik een mooi voorbeeld. Ik denk ook wel dat dat is wat de poster probeert te vertellen. Demeter die op allerlei manieren ervoor wil zorgen dat Persephone niet naar de onderwereld terugkeert waardoor we dus in een eeuwige lente/ zomer blijven zitten. Lijkt mij wel lekker, een continue lente en zomer, op de hooikoorts na dan.Wat zijn jouw volgende stappen na de zomer?

Voor na de zomer wil ik eigenlijk gewoon werk eruit blijven pompen. Meer freelance werk aanpakken maar ook meer vrij werk maken. Creatief onderzoek doen naar wat ik als ontwerper nou eigenlijk belangrijk vindt en groeien als mens.


Welke eigenschappen zijn onmisbaar als illustrator? Ik denk dat de eigenschappen die je nodig hebt al illustrator er ook een aantal zijn die je in het leven nodig hebt. Twee van mijn favorieten zijn toch wel : “Laat alles je op een manier beïnvloeden”, en zoals ze in het engels zeggen; “buckle up and grind”.


Heb je nog een tip aan lezers die voor zichzelf willen beginnen?

Niet wachten, gewoon doen.


Waar kunnen mensen je vinden?

Om mijn werk te zien, check even forevernever.nl of op Instagram: foreverneverstudio.27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page