top of page

Ontmoet de designer: Simply Fly Design

We zijn trots en enthousiast om onze designers aan jullie voor te stellen, vandaar de Designer-list: Een regelmatig inkijkje achter de ontwerper van de maand. Ontmoet Kristel, het gezicht achter Simply Fly Design. Wil je meer zien van Kristel? Bekijk dan de Behind the Designs video of bekijk haar Instagram!


Ontmoet Kristel!

'Mijn naam is Kristel, 24 jaar en freelance fotograaf, designer & illustrator.'Hoe ben je begonnen?

'Ik heb de opleiding Multimedia design gedaan aan het Cibap in Zwolle. Mijn passie voor design en illustratie begon al ver voor die tijd, maar op het Cibap is wel het idee ontstaan om voor mijzelf te beginnen. Dit ben ik in 2017 gestart, toen ik daar nog studeerde. Sindsdien ben ik alweer enorm gegroeid in stijl en heb ik nieuwe plannen en ideeën om mijn bedrijf nog meer te laten groeien.'


Waarom heb je gekozen voor het ondernemerschap?

'Tijdens de stages van mijn opleiding merkte ik dat ik het ontwerpen en creatief bezig zijn erg leuk vond, maar dat het echt niet mijn ding was om van 9-5 voor een baas te werken en op een bureaustoel achter mijn laptop te zitten werken. Langer dan een uur achter elkaar stilzitten is al een uitdaging! Ik heb vrijheid nodig en ruimte om mijn tijd zelf in te delen, dat kan nu grotendeels.'


Op welk moment deed jij als designer de grootste happy dance ever?

'Vorig jaar kreeg ik twee hele toffe, grote opdrachten op gebied van illustratie. Helemaal mijn ding, daar kreeg ik enorm veel energie van.'


Welke invloed heeft de pandemie (positief of negatief) op je gehad in het afgelopen jaar?

'Niet perse negatief denk ik. Ik heb wel meer tijd voor mezelf gehad en daardoor is er ruimte ontstaan om over dingen na te denken, ideeën te creëren voor mijn bedrijf en te beseffen welke dromen ik heel graag nog wil realiseren.'


Hoe is het gehele ontwerpproces achter deze collectie verlopen?

'Om te beginnen, ben ik samen met de meiden van Studio Paper in gesprek gegaan over de stijl en feeling van de box. Hier waren we al heel snel uit en toen kon ik meteen al beginnen met ontwerpen. Zoals altijd begin ik met potlood en een stel lege vellen papier. Dan begin ik met schetsen, die ik vervolgens tot een illustratie maak met fineliner. Deze illustraties scan ik in, en zet ik met behulp van Photoshop en Illustrator om tot een digitaal bestand.'


Wat is jouw grootste inspiratiebron?

'Eigenlijk haal ik mijn inspiratie uit heel veel verschillende dingen. Maar ik ben heel graag in de natuur. Wat je ook terug ziet in mijn illustraties. Veel planten, bloemen en natuur-elementen. Die inspiratie komt dan ook uit de natuur. Als ik een rondje wandel en weer mooie bloemen zie, of een bepaald vorm blaadje. Maar ook een mooi beeld uit een tijdschrift of een patroon op een kledingstuk bijvoorbeeld kan mij inspireren.'


Wat zijn jouw volgende stappen voor na de zomer?

'Ik ben momenteel bezig met het opzetten van branding pakketten voor ondernemers. Dit wil ik graag na de zomer gaan aanbieden. Dus dan ga ik mij, naast illustratie, ook bezig houden met het ontwerpen van logo’s en branding. Daar heb ik enorm veel zin in!'


Welke eigenschappen zijn onmisbaar als ondernemer?

'Toen ik net begon met ondernemen keek ik enorm op tegen de grote, vrouwelijke ondernemers. Die stonden zo sterk in hun schoenen, trokken overal hun mond voor open. Dat waren echt van die power-vrouwen vond ik. Maar gelukkig besefte ik dat je niet perse super extravert hoeft te zijn om ondernemer te zijn. Zolang je maar dicht bij jezelf blijft, je eigen stijl ontwikkelt, en gelooft in jezelf en je eigen, unieke kwaliteiten. Dan ga je dat uitstralen, en dan ben je pas een power-vrouw!'


Heb je nog een tip aan lezers die voor zichzelf willen beginnen?

'Om te beginnen, start! Je hoeft niet te wachten tot je er volledig klaar voor bent, of alles op een rijtje hebt, want dat gebeurt toch niet. (No shit) Je leert vanzelf door te doen. Daarnaast, blijf bij jezelf! Vergelijk niet, maar doe waar jij energie van krijgt.'


Waar kunnen mensen je vinden?

'Je kunt mij vinden op social media (Facebook en Instagram) @simplyflydesign. Stuur gerust een berichtje mocht je vragen hebben of even gezellig willen kletsen! Mailen mag ook altijd naar info@simplyflydesign.com Mijn website wordt momenteel aan gewerkt. (Exciting!)'24 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page