top of page

Ontmoet de designer: Iris van Dijk

We zijn trots op alle creatievelingen waar we mee samenwerken! In de Designer-list stellen we elke maand de designer van de box aan je voor. Ontmoet Iris, de designer van de Kruimel Box. Wil je meer zien van Iris? Neem dan zeker een kijkje op haar Instagram pagina!


Hoi! Kan je ons iets over jezelf vertellen?

Hi! Ik ben Iris van Dijk, de creatieveling achter Studio Kruimel Liefde. Mijn geliefde konijn Wiebe en ik wonen in een fijne studio in het mooie Arnhem.


Hoe ben je begonnen met Studio Kruimel Liefde en waarom heb je gekozen voor het ondernemerschap?

Vroeger toen ik nog klein was (okay, ik ben nog steeds 162 cm), maakte ik al kaartjes. Deze passie is altijd gebleven. Op een gegeven moment merkte ik dat de kaartjes die ik zocht niet te koop waren in de winkel. Toen besloot ik dat ik zélf weer mijn eigen kaartjes wilde maken omdat ik een bepaalde sfeer zocht. Dat is gelukt en nog steeds heel blij mee!


Wat vind je het leukst om voor Studio Kruimel Liefde te doen?

Het allerleukste blijft het maken van de kaartjes. Daarnaast ben ik ook begonnen met gepersonaliseerde portretten. De reacties daarop zijn ook erg leuk.


Door welk moment of gebeurtenis deed je als designer een happy dance?

Toen ik een box mocht ontwerpen voor Studio Paper!


Hoe is het ontwerpproces van de Kruimel Box verlopen? Waardoor liet je je inspireren?

Ik laat me eigenlijk altijd inspireren door Pinterest. Daarnaast houd ik zelf ontzettend van bakken en koken, dus alles wat ik heb getekend, gebruik ik ook in het dagelijks leven. Zo zit er nog een extra stukje Iris in.


Wat zijn jouw volgende stappen als ondernemer?

Oeh! Ik wil heel graag mijn kaartjes verkopen in winkels. Daarnaast zou ik het fantastisch vinden om illustraties te maken voor een boek of tijdschrift.


Heb je een tip voor lezers die als designer aan de slag willen? Wat heb je nodig om te starten?

Wat ik het liefste gebruik is Procreate en Adobe indesign/photoshop. Daarnaast gewoon beginnen. Je illustratiestijl vind je niet direct aan het begin, maar langzaam kom je erachter van welke kleuren je blij wordt. Het is een lang proces, maar ontzettend leuk, doordat de leercurve zo groot is!


Waar kunnen we jou vinden?

Ik ben te benaderen via studiokruimelliefde@gmail.com of @studiokruimelliefde op Instagram.
11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page