Ontmoet de designer: Studio Ris

We zijn trots en enthousiast om onze designers aan jullie voor te stellen, vandaar de Designer-list: Een regelmatig inkijkje achter de ontwerper van de maand. Ontmoet Mariska, het gezicht achter Studio Ris. Wil je meer zien van Mariska? Neem dan zeker een kijkje op haar Instagram pagina!


Ontmoet Mariska!

'Hoi! Ik ben Mariska, 25 jaar en freelance graphic designer & illustrator.'


Hoe ben je begonnen?

'Ik ben eigenlijk vanaf jongs af aan al aan het tekenen in mijn vrije tijd. Na de middelbare school heb ik Communicatie & Multimedia Design gestudeerd, en vanaf dat moment heb ik voor verschillende bedrijven in dienst gewerkt als zowel webdesigner als grafisch ontwerper. Eigenlijk kwam ik erachter dat ik meer energie haal uit illustratieprojecten en dat daar echt mijn passie ligt! Sinds 2020 heb ik daarom besloten om als freelance illustrator aan de slag te gaan. Ook heb ik toen de keuze gemaakt om mij (deels) te richten op de surf en skate scene.'


Waarom heb je gekozen voor het ondernemerschap?

'Ik houd van de vrijheid binnen het ondernemerschap. Het werken voor opdrachtgevers gecombineerd met mijn eigen werk kunnen maken. Ook vind ik het heel leuk om aan mijn eigen merk te bouwen en steeds meer mensen te inspireren met illustraties over vrouwelijke surfers en skaters. Ik hoop op deze manier de scene ook nog meer toegankelijk te maken voor vrouwen.'


Van welk moment deed jij als designer de grootste happy dance ever?