top of page

Ontmoet onze vaste designer: Beau van den Bergh

We zijn trots op alle creatievelingen waar we mee samenwerken! In de Designer-list stellen we elke maand de designer van de box aan je voor. Ontmoet Beau, de designer van de Together Box. Wil je meer zien van Beau? Neem dan zeker een kijkje op haar Instagram pagina!


Ontmoet Beau!

Mijn naam is Beau van den Bergh, en ik ben de designer bij Studio Paper. Ik ben 25 jaar oud en woon samen met mijn vriend Tom in het pittoreske Monnickendam. Afgelopen juli ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam en sinds augustus werk ik fulltime als junior graphic designer bij DISXT.


Hoe ben je begonnen?

Zo’n vijf jaar geleden ben ik mij gaan verdiepen in de Adobe programma’s, elke avond was ik tot in de late avonduurtjes bezig met YouTube tutorials, kijkende hoe de programma’s precies werken. Vandaag de dag kan ik met een gerust hart zeggen dat ik een aantal daarvan goed onder de knie heb. Drie jaar geleden heb ik mijzelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als zzp’er. Veel mensen kregen via via te horen van mijn werkzaamheden en wilden hier maar al te graag gebruik van maken. Zo is het balletje gaan rollen. Ik richt mij als zzp’er vooral op het creëren van branding, maar ik heb in het verleden ook wel een wielren-outfitje (of 100) ontworpen.


Waarom heb je gekozen voor het ondernemerschap?

Eigenlijk wist ik al vanaf kleins af aan dat ik ondernemer wilde worden, toen wist ik alleen nog niet wat ik wilde gaan doen. Mijn eerste ’onderneming’, als ik het zo mag noemen, was mijn eieren business. Ik was net 15 en werkte bij de Hema, en besloot verse eieren te gaan verkopen in de buurt. Samen met mijn vader maakte ik een kast in de voortuin, waar mensen die voorbij liepen geld in konden gooien en zo hun doosje eieren mee naar huis konden nemen!

Daarnaast heb ik gekozen voor het ondernemerschap omdat het in zekere zinnen veel vrijheid geeft. Toen ik als zzp’er aan de slag ging, kon ik zelf bepalen wat ik deed en wanneer ik het deed. Natuurlijk komt er ook veel bij kijken en moet je soms ook dingen laten. Maar zo heeft ieder voordeel ook weer zijn nadeel. Daarnaast vind ik het ook super tof om aan iets te werken wat helemaal van jou is. Zo noem ik Studio Paper ook wel eens mijn eerste kindje, waarschijnlijk zien Lena, Roos en Adriana dat ook wel zo. :)


Op welk moment deed jij als illustrator de grootste happy dance ever?

Dat is een hele makkelijke vraag, iedere keer als ik een box of product ontwerp voor Studio Paper spring ik een gat in de lucht van enthousiasme. Het blijft bijzonder om je eigen ontwerpen in real-life tegen te zien komen. Zo liept ik laatst in Amsterdam op straat, en zag ik een tram voorbij komen, ik keek ernaar en ik dacht, hé, aan dit design heb ik gewerkt!


Welke invloed heeft de pandemie (positief of negatief) op je gehad in het afgelopen jaar?

De pandemie heeft erg veel positieve invloed gehad op mijn werk, in die twee jaar heb ik ontzettend veel designs mogen maken voor klanten. Ik heb letterlijk de hele pandemie achter mijn computer gezeten. Maar voor mijn gezondheid was het wat minder, ik kan je aanraden om niet zo veel achter je computer te gaan zitten. Gelukkig ontmoette ik snel daarna Lena, Roos en Adriana en zijn we ons gaan focussen op Studio Paper. Me-time kreeg een plaatsje in mijn leven en ik kon creatief aan de slag gaan met onze prachtige boxen, in plaats van mijn computer.


Hoe is het ontwerpproces van de Eropuit Box verlopen?

Misschien kunnen veel designers zich hierin herkennen, maar als ik aan het ontwerpen ben is mijn werkruimte, zo noem je dat in Adobe, is het een grote chaos. Ik begin vaak met het uitwerken van een idee, maar halverwege popt er een ander idee in mijn hoofd. Ik sleep alles aan de kant en begin dat idee uit te werken. Zo ontstaat er een mega designbestand dat ik later weer aan Lena, Roos en Adriana laat zien. Samen spitten we het hele bestand uit, vaak ontstaat hieruit meestal de collectie. Natuurlijk gaan er nog veel meer stappen aan vooraf maar dit is wel zo’n beetje de basis. Gewoon veel dingen proberen, aanpassen en verwijderen. Ben je benieuwd naar het design proces? Bekijk dan onze TikTokreeks waarin ik hier meer over vertel!


Wat was jouw grootste inspiratiebron?

Op designgebied is dat Sophie Hospes, ze maakt echt prachtige brandbooks voor merken en haar stijl is inspirerend. Ik volg haar nu al een aantal jaar op Instagram, ik hoop in de toekomst ook zo veel kennis te hebben over branding en design.


Wat zijn jouw volgende stappen na de zomer?

Ik focus mij nu vooral op mijn nieuwe baan en Studio Paper, alles daaromheen komt even op een lager pitje te staan. Een vriendin vroeg laatst aan mij hoe ik alles kan combineren. Ik zei tegen haar dat je juist niet alles tegelijkertijd wil moeten doen, het is soms goed om concessies te doen. Er zit nu eenmaal maar 24 uur in een dag. Je kunt niet een hele dag werken, daarna nog aan je small-business werken en ook nog je vrienden zien. Ik weet heel goed waar ik mijn tijd aan wil besteden, dat is Studio Paper.


Welke eigenschappen zijn onmisbaar als illustrator? Pfoe, lastige vraag. Het is stom om te zeggen dat je creatief moet zijn. Maar eigenlijk is dat wel zo. Creatief zijn in de zin dat je dingen zelf kunt bedenken. Want iedereen kan een programma zoals Adobe Illustrator uit zijn hoofd leren. Het blijft een computerprogramma. Maar het bedenken van een illustratie of een advertentie waar ook daadwerkelijk op geklikt wordt door het publiek is een vak apart.


Heb je nog een tip aan lezers die voor zichzelf willen beginnen?

Focus je op één Adobe programma, mijn advies als je wilt leren illustreren: schaf een Adobe Illustrator licentie aan. Adobe programma’s zijn vrij prijzig, je kunt ze toch niet allemaal tegelijkertijd leren kennen. Op YouTube vind je talloze tutorials voor zowel beginners als gevorderden (Ja, ook voor gevorderden!). Het is namelijk niet zo dat als je het programma begrijpt dat je kunt gaan stilzitten, ieder jaar brengen ze een nieuwe versie uit met weer nieuwe opties. Je blijft altijd leren en dat is zo ontzettend leuk. Deze tutorial heb ik gekeken toen ik net begon. Probeer heel veel designs na te maken, daar leer je echt heel veel van! Je mag mij natuurlijk ook altijd een berichtje sturen als je vragen hebt.


Waar kunnen mensen je vinden?

Mensen kunnen mij natuurlijk vinden bij Studio Paper maar ook via mijn Instagram @bvdbvormgeving. Ik werk al drie jaar aan een website die waarschijnlijk nooit af zal komen omdat ik er geen prioriteit van maak :). Maar ik blijf hoop houden dat ik ooit motivatie ga vinden, anders mogen mensen mij ook altijd mailen beau@bvdbvormgeving.com.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page