top of page

Plan with us (+ tips!)

Plannen, wij zijn er dol op. Het maakt je hoofd leeg, houdt overzicht in je to-do list en met wat creativiteit ziet je planner er nog leuk uit ook. Vooral als je veel te doen hebt op een dag of als je het moeilijk vindt overzicht te houden op je taken is plannen echt een must. Om het jaar goed te beginnen zit er in de Studio Paper Box van deze maand een heel leuk item; namelijk een (desk)planner! Prachtig vormgegeven door onze designer Beau en met meer dan genoeg bladen voor een heel jaar is deze planner perfect om al je plannen in bij te houden. Op de bladen staan geen data, dus je kunt ze gebruiken wanneer je maar wilt. Ben je benieuwd hoe wij onze planner gebruiken of kun je wel wat tips gebruiken om beter te plannen? Lees dan snel verder! Hieronder geven we een aantal voorbeelden hoe je jouw planner optimaal kunt gebruiken.


Planner als to-do list


Zit jouw hoofd soms ook vol met dingen die je nog wil of moet doen? Door het op te schrijven als een lijstje zul je niets meer vergeten! Onder elke dag staan een aantal ‘vakjes’. De vakjes hebben we zo gemaakt dat je alle taken die je hebt onder elkaar kunt schrijven. Heb je iets af? Afvinken maar! Het geeft een goed gevoel om aan het einde van de dag alles afgevinkt te hebben en zorgt voor een stok achter de deur. Door je to-do list op te schrijven en af te vinken zul je merken dat je hoofd een stuk leger en georganiseerder wordt. Ben jij een echte controlfreak? Begin in je to-do list dan met de taken met de hoogste prioriteit en schrijf er een tijd bij. Zorg ervoor dat je op dat tijdstip begint met je taak of dat je het binnen een bepaalde tijd af hebt. Vergeet tussen de taken door niet ook een pauze in te plannen en blijf altijd realistisch en lief voor jezelf!


Plan vooruit


Op de planner staan bewust geen data. Zo hoeven er geen vellen weggegooid te worden als je bijvoorbeeld later in het jaar in je planner begint, of als je even een tijdje de planner niet gebruikt. Maar, voor ons als eigenaren van Studio Paper én student zijnde hebben wij veel taken te plannen! Wij vinden het fijn om klein de datum achter de weekdag te schrijven. Het overzicht wordt voor ons zo nóg duidelijker en geeft ons de ruimte om een paar weken vooruit te plannen. Je planner kun je dus naast als to-do list ook prima gebruiken als agenda! Alle plannen voor de komende boxen staan allang in onze agenda ;)


Planner als gezamenlijke agenda


Werk je zoals wij veel in teamverband of heb je een gezin met veel verschillende plannen? Een deskplanner is de uitkomst. Laat alle team of -gezinsleden deelnemen aan de planning. Omdat alle plannen op één gezamenlijke plek gebundeld zijn geeft dat een goed overzicht. Vergeet nooit meer om je kinderen op te halen of dat die ene collega bijna jarig is.


Gebruik stickers en kleuren

In de Happy New Box zitten er weer twee super toffe vellen stickers (één met ronde stickers en één met tapes). We hebben in

de designs van de stickers rekening gehouden met de planner. Gebruik een sticker met een uitroepteken of ‘important’ bij een belangrijke taak of gebeurtenis. De sticker met ‘free time’ en ‘weekend’ gebruik je natuurlijk voor wat ingeplande tijd voor jezelf. Een sticker met ‘zoom’ kon in deze tijden niet ontbreken voor al je online meetings. Naast stickers werkt kleurcodering ook heel goed. Bepaal welke kleur wat betekent. Verdeel bijvoorbeeld je school of werktaken, je huishoudelijke taken en speciale gebeurtenissen zoals verjaardagen in kleuren. Je overzicht wordt duidelijker en je planner vrolijker!


Door op een leuke manier te plannen zul je merken dat je hoofd leger en je dag productiever wordt. Alleen maar voordelen dus! Nog wat laatste tips van ons:


- Bewaar de planner bij je bed als je moeite hebt om in slaap te komen. Veel mensen gaan voor het slapen na wat ze de volgende dag allemaal moeten doen. Schrijf het op! Zo zal je hoofd rustiger zijn dat je niets vergeet en zul je wellicht eerder in slaap komen.

- Blijf realistisch in je planning. Een dag voor je toets plannen dat je het hele boek gaat leren of in één dag 30 uur aan werk plannen is natuurlijk niet te doen.


- Breek grotere taken op in kleinere delen. Zo kun je beter overzicht houden hoeveel tijd je er aan kwijt gaat zijn en heb je meer om af te vinken als je klaar bent.


- Houd je aan de planning die je gemaakt hebt! Als je niet gewend bent te plannen zal dit in het begin misschien lastig zijn, maar aan het einde van je dag de hele to-do list afstrepen zal een mega goed gevoel geven.

155 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page