Plan with us (+ tips!)

Plannen, wij zijn er dol op. Het maakt je hoofd leeg, houdt overzicht in je to-do list en met wat creativiteit ziet je planner er nog leuk uit ook. Vooral als je veel te doen hebt op een dag of als je het moeilijk vindt overzicht te houden op je taken is plannen echt een must. Om het jaar goed te beginnen zit er in de Studio Paper Box van deze maand een heel leuk item; namelijk een (desk)planner! Prachtig vormgegeven door onze designer Beau en met meer dan genoeg bladen voor een heel jaar is deze planner perfect om al je plannen in bij te houden. Op de bladen staan geen data, dus je kunt ze gebruiken wanneer je maar wilt. Ben je benieuwd hoe wij onze planner gebruiken of kun je wel wat tips gebruiken om beter te plannen? Lees dan snel verder! Hieronder geven we een aantal voorbeelden hoe je jouw planner optimaal kunt gebruiken.


Planner als to-do list


Zit jouw hoofd soms ook vol met dingen die je nog wil of moet doen? Door het op te schrijven als een lijstje zul je niets meer vergeten! Onder elke dag staan een aantal ‘vakjes’. De vakjes hebben we zo gemaakt dat je alle taken die je hebt onder elkaar kunt schrijven. Heb je iets af? Afvinken maar! Het geeft een goed gevoel om aan het einde van de dag alles afgevinkt te hebben en zorgt voor een stok achter de deur. Door je to-do list op te schrijven en af te vinken zul je merken dat je hoofd een stuk leger en georganiseerder wordt. Ben jij een echte controlfreak? Begin in je to-do list dan met de taken met de hoogste prioriteit en schrijf er een tijd bij. Zorg ervoor dat je op dat tijdstip begint met je taak of dat je het binnen een bepaalde tijd af hebt. Vergeet tussen de taken door niet ook een pauze in te plannen en blijf altijd realistisch en lief voor jezelf!


Plan vooruit


Op de planner staan bewust geen data. Zo hoeven er geen vellen weggegooid te worden als je bijvoorbeeld later in het jaar in je planner begint, of als je even een tijdje de planner niet gebruikt. Maar, voor ons als eigenaren van Studio Paper én student zijnde hebben wij veel taken te plannen! Wij vinden het fijn om klein de datum achter de weekdag te schrijven. Het overzicht wordt voor ons zo nóg duidelijker en geeft ons de ruimte om een paar weken vooruit te plannen. Je planner kun je dus naast als to-do list ook prima gebruiken als agenda! Alle plannen voor de komende boxen staan allang in onze agenda ;)


Planner als gezamenlijke agenda


Werk je zoals wij veel in teamverband of heb je een gezin met veel verschillende plannen? Een deskplanner is de uitkomst. Laat alle team of -gezinsleden deelnemen aan de planning. Omdat alle plannen op één gezamenlijke plek gebundeld zijn geeft dat een goed overzicht. Vergeet nooit meer om je kinderen op te halen of dat die ene collega bijna jarig is.


Gebruik stickers en kleuren